veelgestelde vragen
Hier vind je antwoorden op de meest gestelde vragen over onze behandelingen, werkwijze en wat je kunt verwachten. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact op. Ik help je graag verder!
Er is parkeergelegenheid aan de zijkant van de praktijk, tegenover Schorheidestraat nr. 64.
Draag bij voorkeur makkelijk zittende kledij. We ontbloten enkel wat nodig is en laten het ondergoed aan. Draag bij behandeling van bilspieren en/of bovenbenen bij voorkeur een slip of string.
Je hoeft geen handdoek mee te brengen. Ik raad wel aan om water mee te brengen om tijdens en na de behandeling goed te hydrateren.
Kort na een inspanning, op de piek van de verzuring, is het beste moment om een sportmassage in te plannen. Afhankelijk van persoon tot persoon is dit 24-72u na de inspanning.
Aan het begin van een rustweek.
Hou er rekening mee dat je je lichaam ook 24-48u na een sportmassage moet laten herstellen alvorens een zware training aan te vatten.
Tijdens het opstellen van jouw schema hou ik initieel rekening met alles wat je in het anamneseformulier hebt ingevuld. Later, bij het overlopen van het schema, is er ook nog de kans om aanpassingen door te voeren.
Bij uitzondering doe ik ook sportmassages voor particuliere klanten op verplaatsing. Hierbij wordt forfaitaire kost van €20 en buiten een straal van 20km een verplaatsingskost in rekening gebracht van €0,40/km.
Op aanvraag en op basis van een aantal parameters kan ik ook losse trainingsschema’s opstellen en aanbieden.
Een goede behandeling hoeft zeker niet pijnlijk te zijn. Om het juiste effect te generen moet er met een bepaalde intensiteit behandeld worden. Het lichaam reageert avers wanneer het te veel pijn ervaart. Ik probeer altijd zo efficiënt mogelijk te behandelen, rekening houdend met jouw pijngrens, om het punt op te zoeken van “pijn die deugd doet”.
Een sportmassage geeft een vergelijkbare mechanische impuls aan het lichaam als een training. Het lichaam heeft dus ook 24-48u tijd nodig om dit optimaal te verwerken. Plan in deze periode dus geen zware trainingen in. Lichte oefeningen zijn uiteraard wel toegestaan. Denk aan wandelen, fietsen, zwemmen, … aan lage intensiteit.
CureTape® is waterresistent. Douchen, zwemmen of baden vormt om die reden geen probleem. De stof (katoen) waar CureTape van gemaakt wordt, neemt wel water op, het beste kun je voorzichtig de tape droog deppen met een handdoek.
Föhnen of andere warmtebronnen gebruiken om de tape te drogen kan huidreacties veroorzaken en wordt door ons sterk afgeraden. Zonnen, sauna of onder de zonnebank met tape op kan tevens beter vermeden worden. Door warmte kan de hechting van de lijmlaag met de huid worden versterkt, hierdoor kan het verwijderen van de tape problemen opleveren.